Snygga bilder hjälper dig sälja bostaden fortare

Ska du eller funderar du på att sälja din bostad? Då vill du ju såklart kunna sälja den så snart som möjligt. Något som kan göra det lättare för dig att sälja din botad är bra bilder. Det är bilderna i annonsen som väcker köparnas intresse. Här får du några tips på hur du kan göra din bostad mer attraktiv på bostadsmarknaden, enbart med hjälp av bättre foton.

Bra bilder säljer bostaden

Tänk på belysningen

När du ska ta bilder av din bostad bör du alltid tänka på ljuset. Om dina bilder är riktigt mörka kommer bostaden att se ganska tråkig och dyster ut. Ett bra tips är att ta sina bilder på dagen när det är som ljusast. Då kan man även få med lite utsikt genom fönstren. Om man måste fota under kvällar bör man se till att ha ordentlig belysning. Undvik allt för kallt eller för gult ljus. Om dagsljuset eller belysningen inte riktigt räcker till, kan du alltid sätta in tillfällig extrabelysning. Med rätt ljus kan du få till magiska foton som kommer att locka många potentiella köpare. 

Hitta rätt vinklar

En annan viktig punkt när man ska fotografera sin bostad är vinkeln. Alla vinklar är inte lika bra. Ett rum kan se riktigt hemtrevligt ut från en vinkel, men se dödstråkigt ut från en annan. För att du ska kunna hitta den perfekta vinkeln bör du gå runt och testfotografera från flera vinklar. Ta så många bilder du kan. Ju fler bilder du har att välja mellan, desto lättare blir det för dig att välja ut en riktigt bra bild till din annons. Sätt dig sedan ner för att kolla igenom dina bilder. Vilken vinkel tilltalar dig mest? Välj de bilder som ser trevligast ut. Försök att framhäva bostadens design.

Hitta bostadens attraktiva vinklar

Det man bör undvika

Undvik att ta med eventuella småskador och skavanker i dina bilder. Generellt vill man undvika allt det negativa. Man ska såklart inte dölja allt för mycket. Då kommer man att framstå som en oseriös säljare. Man ska vara ärlig. Men försök att inte visa upp skråmor och sådant som kan få bostaden att se mindre attraktiv ut. Undvik att ta bilder där tapetskarvarna är extremt tydliga eller den lilla fläcken på golvet. Det är bättre att prata med den eventuella köparen om det när hen väl kommer för att titta på bostaden. Om dessa saker kommer med på bilderna, kan det leda till att färre blir intresserade.