En distansutbildning kan vara förändringen som du behöver

Om du känner att du har kört fast i din nuvarande yrkesroll eller känner att du skulle kunna få ut mer på arbetet är du långt ifrån ensam. Att känna att man vill ha ut mer från sitt arbete är en väldigt vanlig känsla, och som tur är så finns det numera goda möjligheter att antingen byta bana helt och hållet eller komplettera sina nuvarande kunskaper för att kunna axla nya roller.

En sak som kan göra detta möjligt är distansutbildningar. Under pandemin så behövde all undervisning på universitetsnivå helt och hållet gå över till att bedrivas på distans, men faktum är att distansutbildningar har funnits under en långt mycket längre tid än så. Distansutbildningar via korrespondens har länge erbjudits från många universitet, även om alla distansutbildningar idag sker helt och hållet digitalt.

Den här texten kommer vi att prata om fördelarna med att läsa på distans, vilka olika möjligheter det finns, samt gå igenom skillnaderna på ett traditionellt universitet jämfört med en fristående utbildare såsom Distansinstitutet. Här hittar du mer om HR utbildningar och mycket annat.

Fördelar med att läsa på distans

Att läsa på distans är för många det enda rimliga sättet att utbilda sig på. Att riva upp sina rötter och flytta till en studentstad är omöjligt för många. Även om man bor i en stad där det finns ett lärosäte så kan man ofta inte säga upp sig från jobbet eller gå ner i timmar för att kunna utbilda sig. Man kan hitta distansutbildningar antingen på antagning.se eller hos distansinstitutet

En distansutbildning kan då bli den perfekta lösningen. Som vi tidigare har nämnt så sker den här typen av utbildning helt och hållet digitalt och från ditt eget hem. På så sätt så kan man behålla sin nuvarande bostad och få livspusslet att gå ihop trots att man pluggar. En utbildning kan vara den perfekta gåvan till sig själv, och kunskap kan man aldrig få för mycket av.

Fördelar med Distansinstitutet över ett traditionellt lärosäte

Längre upp i den här texten så har vi länkat till en hemsida som erbjuder en distansutbildning inom HR. HR-utbildningen är bara en av alla utbildningar som erbjuds via Distansinstitutet. Även om detta inte är ett traditionellt universitet eller högskola så är det en utbildare som kan vara det perfekta steget för dig som antingen vill göra en förändring eller utöka dina nuvarande kompetenser. 

Hos Distansinstitutet så läser man praktiska ämnen som mer eller mindre direkt kan gå in i ditt CV för att sedan göra en skillnad i en ansökan till ett arbete. Vissa av utbildningarna kan till och med leda direkt till ett nytt jobb. Till skillnad från vanliga universitetskurser där man i första han hanterar praktiska ämnen och där undervisningstiden ofta sträcker sig över tre år så är alla utbildningar hos Distansinstitutet komprimerade under en termin. Dessutom så läser du allt material när du själv har tid och går inte efter ett schema. Detta gör det väldigt enkelt att kombinera med vardagslivet och innebär ofta att man inte behöver gå ner i timmar på sitt nuvarande arbete för att kunna gå utbildningarna.