Sälj dina gamla möbler fortare med snygga bilder

Är du trött på den gamla soffan som står och samlar damm i garaget? Har du vinden full av gamla utemöbler som du aldrig använder? De allra flesta av oss har gamla möbler som bara står och tar upp plats helt i onödan. Vill du kunna bli av med dina snabbt och enkelt? Här får du tips på hur du säljer dina gamla möbler med hjälp av snygga och tilltalande foton.

Snygga bilder säljer dina möbler

Lär dig grunderna i fotografering

Om du inte har någon tidigare erfarenhet av fotografering, kan det vara värt att läsa på lite omkring det först. När man ska sälja något, oavsett vad det är, vill man använda sig av bilder som får det man vill sälja att se riktigt tilltalande ut. För att få till en riktigt bra bild krävs rätt ljussättning och rätt vinkel. Fotografera det du vill sälja i ett bra ljus. Tänk på från vilken vinkel du fotograferar objektet från. Om du till exempel ska fotografera en gammal soffa, bör du undvika att ta med bilder där fläckar eller skador syns. 

Se hur andra har gjort

Det kan vara smart att leta inspiration och se hur andra har fotat sina saker. Kika runt på olika säljsajter och se hur andras bilder ser ut. Om du ser en bild som du inte tycker om, kan du använda dig av den för att inte göra samma misstag. Om du däremot ser en bild som verkligen ser bra ut och tilltalar dig, kan du använda dig av den som inspiration till dina egna foton. Kolla på så många andra annonser som möjligt. Du kan även kolla på bloggar och hemsidor som skriver om design och möbler. Man kan aldrig få för mycket inspiration till sina foton. 

Lär dig fota rätt.

Ta hjälp av en fotograf

En proffsfotograf tar de bästa bilderna, så är det bara. Om du verkligen inte kan få till det på egen hand, kan du alltid anlita en proffsfotograf. En duktig fotograf kan alltid hjälpa dig att ta dina bilder och få det du ska sälja att se riktigt bra ut på bild. Att anlita en fotograf är bäst när du ska sälja många saker eller något som kostar en del. Det kostar ju trots allt en del att anlita en fotograf, så du behöver räkna ut om det verkligen lönar sig eller inte i ditt fall.